Malul Ve Engellilere Motor Silindir Hacmine Bakılmaksızın, Hesaplanması Gereken Özel Tüketim Vergisi Ve Diğer Her Türlü Vergiler Dâhil Bedeli 200.000 TL’nin Altında Olan Taşıtlarda ÖTV İstisnası

Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde değişiklik yapıldı.

• Türk Gümrük Tarife Cetvelinin, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan, motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dâhil bedeli 200.000 TL’nin altında olan binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, ATV, jeep, steyşın vagon, vb. taşıtların engellilik derecesi %90 veya daha fazla olan malul veya engelliler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV’den müstesnadır. Bu istisnadan yararlanmak için, taşıtın özel tertibatlı olması ve malul veya engellinin taşıtı bizzat kullanması şartı aranmaz.

• Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 87.03 tarife pozisyonunda yer alan, motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dâhil bedeli 200.000 TL’nin altında olan binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, ATV, jeep, steyşın vagon, vb. taşıtların, bizzat kullanmak amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul veya engelliler tarafından ilk iktisabı ÖTV’den müstesnadır.

• Gümrüklenmiş değeri, bu şekilde belirlenen tutarları aşan taşıtları ithal etmek isteyen malul veya engellilerce, ilgili gümrük idaresine özel tüketim vergisinin beyan edilip ödenmesi gerekir.

• Bu tutarlar, her yıl yeniden değerleme oranında arttırılacaktır.

• Uygulama 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle başlamaktadır.

İlgili Sirküye Ulaşmak İçin Tıklayınız.