YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİ AMACIYLA MUHTELİF KANUNLARDA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

7099 sayılı YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİ AMACIYLA BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN’la muhtelif düzenlemelerde değişiklikler yapılmıştır.

✓ 15 Mart 2018 tarihinden itibaren kuruluş aşamasında fiziki ortamda tutulacak defterler, anonim ve limited şirketler ile kooperatiflerin sadece şirket merkezinin bulunduğu yer ticaret sicili müdürlüğünce tasdik edilecektir.

✓ Kooperatiflerin kuruluş, pay devri, sermaye artırımı, birleşme, devir, bölünme ve nev’i değişiklikleri nedeniyle yapılacak işlemleri, 492 sayılı Harçlar Kanununda yazılı harçlardan istisna edilmiştir.

✓ Belediye Gelirleri Kanunu’na eklenen ve “Altyapı kazı izni harcı “başlığını taşıyan Mükerrer 79 uncu maddede belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde umumi hizmet alanlarında yapılacak kazı işlemleri için belediyelerce verilecek altyapı kazı izninin, altyapı kazı izni harcına tabi olacağı belirtilmiştir.

✓ Limited şirket kurucularının sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması uygulamasının kaldırılması ve şirket sözleşmesinin ticaret sicil müdürlüğünde yetkilendirilmiş personelin huzurunda imzalanması yönünde düzenleme yapılmıştır.

✓ Kooperatifi temsile yetkili kılınan kimselerin isimlerinin, imzalarının ve bu yetkiye dayanan kararların kooperatif yönetim kurulu tarafından ticaret siciline verilmeden önce aranan noter tasdiki şartı kaldırılmıştır.

İlgili Sirküye Ulaşmak İçin Tıklayınız.