İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ UYGULAMASINA BAŞLANDI

492 Sıra No’lu VUK Genel Tebliğinde İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunulmuştur.

İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan hizmetlerden kişilerin elektronik ortamda yararlanabilmesi; beyanname, bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve diğer belgelerin elektronik ortamda verilebilmesi, bu belgelere ilişkin yapılan işlemlerin sonuçlarının ilgililerine elektronik ortamda sunulmasını sağlamaktadır.

İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasından; Maliye Bakanlığınca yapılan düzenlemeler kapsamında Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce kullanıcı kodu ve şifresi bulunan, e–Devlet şifresi bulunan ve Tebliğ kapsamında şifre edinen kişiler yararlanabilecektir.

İnteraktif Vergi Dairesi hizmetlerinden yararlanmak isteyen ve daha önce şifre edinmemiş gerçek ve tüzel kişiler Sistem üzerinden istenen bilgileri girmek suretiyle şifre edinebileceklerdir.

İnternet aktif vergi dairesi kullanıcıları, durumlarıyla ilgili sorgulama yapabilecekleri gibi dilekçe verme gibi işlemlerini de yapabileceklerdir.

Sistem üzerinden verilen bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve diğer belgelerin ayrıca güvenli elektronik imza ile imzalanmasına ya da posta yoluyla ya da elden gönderilmesine gerek bulunmamaktadır.

Tebliğde kâğıt ortamda düzenlenip verilen bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve diğer belgeler ile elektronik ortamda düzenlenip gönderilen bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve diğer belgelerin hukuki sonuçları itibariyle hiçbir farkı bulunmadığı belirtilmiştir.

İnteraktif vergi dairesine https://ivd.gib.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

İlgili Sirküye Ulaşmak İçin Tıklayınız.